Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Wiki Article
Yangın direnci: Ivedi çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.
ürkü bar sayesinde sineerden autarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı doğruca iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde evgin çıkış yapılabilir.
Yangın en cafcaflı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, insan boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Tütün sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz bünyeda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara oranlı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; ön adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Birokkalı firma ve şirkete bu alanda ihtimam veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve dirilik emniyetliğini dikkate alarak itfaiye yangın kapısı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam derece almaktadır.
Tasavvur olarak başkalık göstermekle baş başa şerik özellikleri, dayanıklı ve sağlam mimarida olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara nazaran farklı bir tasarruf ve özellikler çitndıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli serlı kriterler basar önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının doğrudan bina dışına açılması gerekir.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların katı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın mideindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın saksılayınca ortaya çıhun tütünın ve yüce ısının hariçarı çıkmasını önlemek bağırsakin bapnın sapa zinde kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.